Chambre d'Hôtes

De kamers

Een Bed and Breakfast (letterlijk ‘bed en ontbijt’) noemt men in Frankrijk een Chambre d’Hôtes. En bij ons, Maison Voilà, kun je niet alleen slapen en ontbijt maar ook ’s avonds meegenieten van ons uitgebreide Table d’Hôtes.

Wat is nou eigenlijk een Chambre d’Hôtes precies? 

Een Chambre d’Hôtes komt van vroeger vandaan. De boeren hadden veel kinderen en zodra deze uit huis waren hadden ze veel kamers beschikbaar. Tegen betaling verhuurden de boeren de kamers inclusief ontbijt. De echte regel in een Chambre d’hotes is dus eigenlijk dat je vanaf 16.00 uur welkom bent in de kamer en de volgende ochtend om 10.00 uur weer vertrekt en overdag dus niet op het terrein bent. Bij ons is het dusdanig veranderd dat de mensen overdag gebruik mogen maken van alle faciliteiten die er op het terrein zijn in ruil voor dat ze dan wat drinken of ijs nuttigen uit onze koelkast. Wij stellen het daarom op prijs dat u in onze tuin drankjes nuttigt uit onze koelkast en niet met eigen drankjes bij het zwembad zit.

We hebben verschillende kamers in onze Chambre d’Hôtes, elk met hun unieke trekjes:

De Familiekamer en De Kamer in het Woonhuis is alleen te huur voor minimaal 2 nachten!

De Begane grond kamer is wel te huur voor 1 nacht maar dan komt er een schoonmaaktoeslag van €20 bij.

Op al onze kamers bevind zich een waterkoker met zakjes koffie en thee.

De tuinkamer en de kamer aan het woonhuis in de Chambre d’Hôtes maken gebruik van het sanitair van de mini-camping, voor meer informatie klik op de kamer of voor foto’s van de sanitaire voorzieningen klik hier.

Reserveren?

Boek hier!
DutchFrenchEnglish